over ons

Onze internationale kinderopvang onder Hongaars-Nederlands beheer, “Tulipan Gyermekkert”is een gelicenseerde Preschool Curriculum provider. We zijn gelokaliseerd in het groene hart van het 3e District van Budapest.Het is niet onwaarschijnlijk dat kinderen die opgroeien in Hongarije ook in dit land naar school zullen gaan. Om die reden – alhoewel we een multi-culturele omgeving stimuleren – is de voertaal op de kinderopvang Hongaars, in navolging van de eisen gesteld door het Hongaarse onderwijs systeem. Daarnaast spreken alle leidsters en andere medewerkers op de kinderopvang minimaal een andere taal naast Hongaars, zoals Engels, Nederlands, Duits of Frans en sommige zelfs meerdere. In onze planning is het zelfs zo dat vanaf de lente van volgend jaar een onderwijzer van Nederlandse afkomst ons team zal komen versterken.

 

We van mening zijn dat taalvaardigheden die kinderen opdoen tijdens hun jeugd van groot belang en erg waardevol zijn. Om die reden hebben we tijdens de uiteenzetting van ons curriculum steeds in gedachten gehouden dat het voor kinderen van buitenlandse afkomst gunstig is om bekend te raken met de Hongaarse taal en cultuur, terwijl het voor kinderen van Hongaarse afkomst ook goed is om vanaf jonge leeftijd in contact te komen met vreemde talen en andere culturen.

De essentie van ons pedagogisch programma is het bevorderen van een gezonde
levensstijl. We vinden het van belang dit op een vroege leeftijd te leren.
Onze focus is op het promoten van gezondheid, het verzorgen van gezonde
maaltijden en het voorkomen van ziektes. Met behulp van spelletjes worden de
kinderen geleerd wat belangrijk is.

 

Vanuit onze achtergrond en ervaring van ruim 20 jaar, vinden we ook persoonlijke interactie erg belangrijk en daarom willen we ook een maandelijks evenement introduceren genaamd “Tulipan Kavehaz”. Deze bijeenkomst kan gezien worden als een koffiehuis praatje waar men terecht kan met vragen over opvoedingsissues en hygiene in het algemeen bij pedagogische experts. We zullen ook regelmatig een kinderarts te gast hebben. Gedurende deze gesprekken zijn ouders in staat nuttige en bruikbare informatie te verkrijgen om bijvoorbeeld seizoensgebonden ziektes en infecties te voorkomen. Bij deze bijeenkomsten is de koffie natuurlijk gratis.

 

We streven er naar een comfortabele en relaxte omgeving te creeeren waar de kinderen in harmonie kunnen genieten van de jaren voor hun basisschool. We hebben ons programma samengesteld op een manier die aansluit bij de verscheidenheid aan behoeften van kinderen in verschillende leeftijdscategorien. Op deze wijze, kunnen we ze helpen om gezond en ruimdenkend op te groeien, terwijl ze belangrijke eigenschappen aanleren als goede communicatieve vaardigheden en de mogelijkheid een eigen mening te vormen, die ze later in hun schooltijd goed kunnen gebruiken.

Openingsparty